ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σαρωτικούς ελέγχους στους φακέλους των εξοπλιστικών προανήγγειλε ο Καμμένος



«Θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις που αφορούν στα εξοπλιστικά. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους. Θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα θα πάνε. Εάν κάποιες προμήθειες πρέπει να προχωρήσουν, εγώ δεν θα επιτρέψω να δουλεύει το γρηγορόσημο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στους δημοσιογράφους, Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.
«Δεν μπορεί ένας φάκελος να βρίσκεται υπό εξέταση 12 χρόνια, το οποίο έχει καθηλώσει αμυντικό υλικό το οποίο είναι χρήσιμο για την πατρίδα μας», επεσήμανε ο υπουργός.
«Θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις στα εξοπλιστικά. Οι συμβάσεις που έχουν πρόβλημα, θα ασκήσουμε τους όρους των συμβάσεων αυτών υπέρ της χώρας. Θα υπάρξουν ευθύνες, συμβατικές ανάλογα με τις συμβάσεις, αλλά και ποινικές. Όπως θα ακυρωθούν και παραγγελίες αν δεν προχωρήσουν.  Δεν θα δεχτώ εγώ να πληρώνει ο λαός 700 εκ. ευρώ και να είναι στο έδαφος ελικόπτερα, επειδή κάποιοι θέλουν να βάλουν μία σύμβαση «καπέλο», 70 εκ. ευρώ για την συντήρηση;  Ήδη έδωσα εντολή και προχωράει η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων. Η οποία έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχει οριστεί προσωπικό.  Το πρώτο που θα ελέγξει είναι το γραφείο το δικό μου», τόνισε προαναγγέλλοντας έτσι σαρωτικούς ελέγχους και διαρθρωτικές αλλαγές για τα εξοπλιστικά και τη διαφάνεια στο υπουργείο.
Αναφερόμενος όμως στην πρώτη ενέργεια που θα κάνει ως νέος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Η πρώτη ενέργεια είναι να αποκαταστήσω το θέμα της οικονομικής εξαθλίωσης  των εν ενεργεία αλλά και των συνταξιούχων στρατιωτικών. Δηλαδή των αποστράτων, που δεν είναι συνταξιούχοι, παραμένουν στην εφεδρεία».
 Πηγή http://www.ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ