ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εκσυγχρονισμός στο Καλάσνικοφ και στο Μακάροφ



Αναβαθμίζεται το τουφέκι της σοβιετικής εποχής ΑΚ 7



Σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του Καλάσνικοφ ανακοίνωσε η Ρωσία, επιδιώκοντας να δώσει νέα παράταση ζωής στο τουφέκι της σοβιετικής εποχής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό και είναι το όπλο που προτιμούν ένοπλες οργανώσεις και γκάνγκστερ σε όλο τον κόσμο.



Ο εκσυγχρονισμός του Καλάσνικοφ έρχεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανανέωσης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους περίπου 513 δισ. ευρώ, και περιλαμβάνει τον εφοδιασμό με νέα όπλα, υποβρύχια και αεροσκάφη έως το 2020.



Η νέα εκδοχή του Καλάσνικοφ ΑΚ12 θα έχει αποσπώμενο εξοπλισμό, όπως οπτική διόπτρα και φως, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.



«Σχεδιάζουμε βαθύ εκσυγχρονισμό του τουφεκιού Καλάσνικοφ» είπε ο Ρογκόζιν, ο οποίος επιβλέπει την αμυντική βιομηχανία. «Θα γίνει ένα όπλο με αποσπώμενο εξοπλισμό, όπως ένα οπτικό στόχαστρο και έναν λαμπτήρα» σημείωσε.



Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι παραιτήθηκε από νέες αγορές του τουφεκιού AK-74, της εκσυγχρονισμένης εκδοχής του AK-47 που είχε σχεδιάσει στη δεκαετία του 1940 ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Ο Ρογκόζιν δήλωσε πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Άμυνας για μελλοντικές παραγγελίες του εκσυγχρονισμένου όπλου.



Ο Ρογκόζιν δήλωσε ακόμη πως ο στρατός θα λάβει επίσης ως το τέλος του χρόνου ένα νέο πιστόλι που θα αντικαταστήσει το ημιαυτόματο Μακάροφ, άλλο ένα όπλο από τη δεκαετία του 1940 που αποτελεί πλέον απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου.

Το πιστόλι Μακάροφ των 9μμ




Το νέο καλάσνικοφ ΑΚ 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ