ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΣΟΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ


Kommentar


Türken, kauft jetzt Griechenlands Tafelsilber!

Boris Kálnoky 19 Stunden

Die Griechen sind gezwungen, Staatseigentum für 50 Milliarden Euro zu verkaufen. Ausgerechnet vom Erzfeind wollen sich die Hellenen jetzt retten lassen. Lange kursierte es nur als Witz, wie denn der ewige Streit zwischen Türken und Griechen um ...


Boris Kalnoky
για να δούμε τι ρόλο παίζει;
Boris Kálnoky was born in 1961 in Munich and grew up in Germany, the US, Holland and France. His family left Hungary in 1947. He studied Politics and History in Hamburg and went on to work at the German daily Die Welt in 1987. In 1995, he became Balkans Correspondent for Die Welt, based in Budapest, and moved on in 2004 to become Middle East Correspondent, based in Istanbul. He is the author of Ahnenland (Droemer Verlag, Munich, 2011), a book about what happened to his family and Hungary since 1252.

Όλα ξεκινούν με τη παρουσίαση του θέματος απο τη Ελληνική φωνή της DW
παρουσιάζει το άρθρο την εφημερίδα και όχι το ποιός το έγραψε θαυμάστε το άρθρο και θα καταλάβετε γιατί ο κύριος μπήκε στη μαύρη λίστα.



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
«Τούρκοι, αγοράστε Ελλάδα!»


Οι Έλληνες ζητούν από τον άλλοτε «προαιώνιο εχθρό» να τους σώσει, επισημαίνει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου με αφορμή ημερίδα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη.



Ο αρθρογράφος επισημαίνει με σκωπτική διάθεση: «Για πολύ καιρό κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο: ότι οι αιώνιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων για τα νησιά του Αιγαίου θα τερματίζονταν όταν η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, πτωχής και συρρικνούμενης Ελλάδας. Τώρα όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν Τούρκους επενδυτές να κάνουν ακριβώς αυτό».



Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Πάνου Πρωτοψάλτη, επικεφαλής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη με πολυμελή ελληνική επιχειρηματική αντιπροσωπεία για να πείσει τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και φέρεται να έχει δηλώσει: «Οι τιμές είναι χαμηλές. Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση».



Η προσφορά δεν είναι εντελώς εθελοντική, σημειώνει ο αρθρογράφος της Welt, καθώς, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα λίγο πολύ αναγκάζεται από την Ε.Ε. να πωλήσει κρατική περιουσία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να απομειώσει τα χρέη και ο στόχος της είναι να εισπράξει τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015.



Μεταφραστικό σφάλμα;
Η συγκεκριμένη αναφορά της γερμανικής εφημερίδας φαίνεται να βασίζεται σε πρόσφατο παρεμφερές δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Hurriyet Daily News, το οποίο, επικαλούμενο δηλώσεις του κ.Πρωτοψάλτη, υποστηρίζει ότι «πωλείται το 1/3 της Ελλάδας». Το ΤΑΙΠΕΔ πάντως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές, επισημαίνοντας ότι προφανώς «οι δυσκολίες της μετάφρασης οδήγησαν σε ένα ακούσιο λάθος» τον Τούρκο δημοσιογράφο, ενώ το σωστό είναι ότι η συνολική έκταση της προς πώληση γης είναι περίπου το 3% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας.



Σε κάθε περίπτωση η γερμανική Die Welt σχολιάζει: «Υπάρχει λόγος για την έντονη διαφημιστική καμπάνια των Ελλήνων στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν το ξεπούλημα της χώρας στο εξωτερικό και να κατακυρώσουν την πώληση κρατικής περιουσίας σε ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά αυτές ούτε διαθέτουν χρήματα, ούτε μπορούν να πάρουν δάνεια στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε.»



Γιάννης Παπαδημητρίου, Die Welt



Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής









.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ