ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

SAIGA 410 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΚ47 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

SAIGA 410

Το λειόκαννο κυνηγητικό τυφέκιο saiga 410 αποτελεί ένα κατ ουσία αντίγραφο του θρυλικού τυφεκίου ΑΚ 47 Kalashnikov όπλο των απανταχού αγωνιστών της ελευθερίας. Το τυφέκιο κατασκευάζεται στην Ρωσία, στο εργοστάσιο Ιzhmash της πόλης Izhevsk των Ουραλίων, το ίδιο που κατασκευάζει εδώ και σχεδόν 60 χρόνια όλη την σειρά όπλων σχεδιασμένη από τον διάσημο σχεδιαστή Mιχαήλ Καλάσνικοφ.



Έχοντας τον ίδιο μηχανισμό λειτουργίας, όπως και την ίδια μορφή λύσης και αρμολόγησης με το πολεμικό όπλο, το saiga 410 αποτελεί ένα καλό εργαλείο για μια σειρά χρήσεων που δεν περιορίζονται μόνο στην καθαρά κυνηγετική (άλλωστε το όπλο κατασκευάστηκε για κυνήγι μικρών θηραμάτων, όπως λέει και το όνομα του: saiga είδος μικρής αντιλόπης που ζει στις περιοχές της ευρασιατικής στέπας) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σκοποβολή , αυτοπροστασία, ακόμα και ως κατά κάποιο τρόπο «υποκατάστατο», γι αυτούς που λόγω του νομικού καθεστώτος της χώρας, δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα αληθινό καλάσνικοφ.




Τα χαρακτηριστικά του όπλου παρουσιάζονται παρακάτω :



Κάνη 57 εκ
Διαμέτρημα. 36 ga
Θαλάμη. 410/76
Λειτουργία. Αερίων.








Στα θετικά του όπλου περιλαμβάνονται, εκτός του μικρού βάρους, η πολύ χαμηλή ανάκρουση σε σχέση με τα κοινά κυνηγετικά όπλα λόγο της χρήσης μικρότερου διαμετρήματος φυσιγγίου (κάτι που διευκολύνει την ακριβή και επαναλαμβανόμενη σκόπευση) , η ίδια στιβαρότητα και ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει και το πολεμικό όπλο, αλλά κυρίως η δυνατότητα χρήσης μια σειράς «αξεσουάρ», όπως γεμιστήρες χωρητικότητας 10 φυσιγγίων, διόπτρες σκοπεύσεως , λέιζερ, σκοπευτικά τύπου red dot ,φακούς και διάφορα άλλα τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στο όπλο χάρις στην ύπαρξη κατάλληλων υποδοχών.



Τα προαναφερόμενα αξεσουάρ μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα κυνηγητικών ειδών της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, αν και η χρήση τους στην χώρα είναι απαγορευμένη για κυνήγι.



Εκτός της έκδοσης 410 ,υπάρχει και η αντίστοιχη έκδοση με δυνατότητα χρήσης των συνήθους κυνηγητικών φυσιγγίων διαμετρήματος 12 ga , (μοντέλο VERP 12) με όλα τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα (αυξημένη ανάκρουση – μεγαλύτερο διαμέτρημα μεγαλύτερη δύναμη ανάσχεσης). Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι η τιμή των όπλων κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με αντίστοιχης κατηγορίας όπλα , ξεκινώντας από 700-800 ευρώ ως και 1000 ανάλογα το μοντέλο.



Η προμήθεια του όπλου μπορεί να γίνει από καταστήματα σε όλη την χώρα.



Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:



http://near-east-agency.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ