ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πολεμικός εξοπλισμός
Τουφέκι Ελεύθερου Σκοπευτή: κάντε τη σωστή αγορά πριν..ριχτείτε στη μάχη!





Παρουσίαση: Remington's M24-A2 Sniper Rifle
Ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή όπως το M-21 ή το PSG-1, στα χέρια ενός καλά εκπαιδευμένου ατόμου μπορεί να είναι ένα θανάσιμο όπλο από απόσταση έως και 1,5 χιλιομέτρου! Ένας αμερικάνος ελεύθερος σκοπευτής Army Ranger χρησιμοποιεί Μ-21: «It was a military M-14 with match-grade upgrades -- hollowing out the wood, fiberglass-seated receiver, different trigger mechanisms and optics.»
Match grade σημαίνει ότι το τουφέκι έχει καθοριστεί με ακρίβεια από επαγγελματία οπλουργό για να εξασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια και αξιοπιστία. Τα match-grade τουφέκια χρησιμοποιούνται επίσης και στην σκοποβολή, ειδικά δε στον πρωταθλητισμό. Ένα τουφέκι match grade συνδέεται με τα χειροποίητα, match-grade πυρομαχικά. Αυτά με τη σειρά τους εξασφαλίζουν την αξιοπιστία που είναι τόσο σημαντική για έναν επίλεκτο σκοπευτή όπως είναι ο ελεύθερος σκοπευτής.
Επιπλέον, τα εν λόγω τουφέκια διαθέτουν ένα free-floating barrel για να εξασφαλίστει ότι ο χρήστης θα αγγίζει το λιγότερο δυνατό το όπλο. Αυτό μειώνει τη δόνηση από την ανάκρουση του όπλου. Επίσης, τα τουφέκια αυτά σχεδιάζονται ή τροποποιούνται για να ενσωματώνουν fiberglass ή τα σύνθετα (composites) επιθέματα ώστε να αποφεύγουν την επίδραση της υγρασίας. Αυτό γίνεται, καθώς οποιαδήποτε διόγκωση του ξύλου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακρίβεια του πυροβολισμού, φυσικά προς το χειρότερο και μάλιστα εκθετικά όσο μεγαλώνει η απόσταση.
Τα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών είναι γενικά bolt-action rifles. Αυτός σημαίνει ο ελεύθερος σκοπευτής πρέπει «ξαναγεμίσει» τη θαλάμη του όπλου αφού πυροβολήσει. Αν και είναι δυσκολότερο να χρησιμοποιηθούν και επιπλέον έχουν ένα πιο αργό ρυθμό πυροβολισμού, τα τουφέκια bolt-action προτιμώνται από τους ειδικούς επειδή έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη άρα και λιγότερους παράγοντες απώλειας ακρίβειας. Υπάρχουν και ημιαυτόματα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών στην ουσία όμως και αυτά είναι όπως τα Μ-21 αν εξαιρεθεί ο αυτόματος τρόπος επαναγέμισης. Ένας Army Ranger Sniper δηλώνει τα εξής για το πώς η φύση του όπλου μπορεί να επηρεάσει έναν ελεύθερο σκοπευτή στο πεδίο μάχης (ή καλύτερα στην κρυψώνα του): «Αν πυροβολείς κάτι με bolt-action, πρέπει ξαναγεμίσεις και αυτό μπορεί να σε προδώσει. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί με τον ήχο του ημιαυτόματου όπλου. Τελικά, έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση του κάθε ελεύθερου σκοπευτή.»
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τουφεκίων ελεύθερων σκοπευτών που κατασκευάζονται σε πολλές χώρες σε όλο το κόσμο. Κατά μέσο όρο, κοστίζουν μεταξύ 5,000ευρώ και 20,000ευρώ.
Κόψτε λοιπόν το κάπνισμα, εξοικονομίστε τα χρήματα και ξανασκεφτείτε το: μήπως έφτασε η ώρα να αποκτήσετε το...Μ21 των ονείρων σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ