ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ-ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ


Με αφορμή το παρακάτω άρθρο του Βήματος μου ανέκυψε ένας κόμπος στο λαιμό: Ως πότε θα βαδίζουν οι στρατηγοί μας τη πεπατημένη;
Είναι καλό να δοκιμάζουμε και να ξέρουμε καλά τις νεώτερες τεχνικές και τεχνολογίες αλλά είναι ακόμα καλύτερα να τις δημιουργούμε.
Η Ελλάδα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που κανένας άλλος στρατός του κόσμου δεν έχει όπως για παράδειγμα τη στράτευση επαγγελματιών στελεχών ακόμα και στις ειδικές δυνάμεις.
Σαν Βιομηχανικός σχεδιαστής σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με μια μικρή ομάδα επαγγελματιών συναδέλφων που ξέρουν απο μέσα τα πράγματα και μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν για την Ελληνική πραγματικότητα όπως άλλοτε οι πρόγονοι μας αφήνοντας έκπληκτους και σαστισμένους τους εχθρούς.
Αντί αυτού πηγαίνουν οι στρατηγοί και οι παρατρεχάμενοι στις εκθέσεις οπλικών συστημάτων και ψωνίζουν αυτά που άλλοι παράγουν και προφανώς είναι ήδη ξεπερασμένα αφού μπορεί να τα έχει ο καθένας οπότε μετράει μόνο το πορτοφόλι ποιος μπορεί δηλαδή να αγοράσει το καλύτερο και τα περισσότερα από τα μπιχλιμπίδια που οι παραγωγοί τους τα έχουν εννοείται ήδη ξεπεράσει για τις χώρες τους ψάχνοντας ήδη πριν τη παρουσίαση των "νέων'' προιόντων τους σε άλλους νέους δρόμους πρωτοπορίας και κέρδους.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΕΣΤΩ ΕΤΟΙΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ -ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΩΡΟΥ, ΚΑΙΡΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ- ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ, ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!!!
ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΑΡΑ ΟΎΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

O Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην «ψηφιακή εποχή» ξεκινώντας από τις στολές. Ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα, ο Ελληνικός Στρατός ξεκινά λοιπόν να... φορά στολές παραλλαγής ψηφιακού τύπου, οι οποίες προσφέρουν καλύτερο καμουφλάζ σε περιβάλλον μάχης. «Ψηφιακές» στολές παραλλαγής χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις μεγάλων χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες (που διατηρούν και την κλασική παραλλαγή), η Ρωσία και η Κίνα.

Οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τις νέες στολές θα είναι μονάδες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες εντός του προσεχούς εξαμήνου θα τις χρησιμοποιήσουν ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Το κρίσιμο στοιχείο είναι πόσο καλά οι νέες στολές θα αποτρέπουν την αναγνώριση όσων τις φορούν, από εδάφους και από αέρος, από σύγχρονες μεθόδους αναγνώρισης όπως οι θερμικές κάμερες ή οι κάμερες των μη επανδρωμένων αναγνωριστικών αεροσκαφών (UΑV).

Τις νέες στολές μάχης κατασκεύασε το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ στον Πειραιά. Ενα δείγμα του πώς μοιάζουν οι στολές είδαν όσοι παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς εκεί παρέλασε ουλαμός καταδρομέων που τις φορούσε. Οι προδιαγραφές των νέων στολών παραλλαγής καθορίστηκαν από τη Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. Αυτές αφορούν το ύφασμα κατασκευής και είναι ίδιες με αυτές των εν χρήσει στολών. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο-κόψιμο της στολής. Στις νέες στολές, π.χ., το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι.
Το «μυστικό» των νέων στολών κρύβεται στις «σκιές» των χρωμάτων, τα οποία με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή έχουν «σπάσει» σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων (pixels). Οπως εξηγούν τα αρμόδια στελέχη του ΓΕΣ, με την εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει, διατηρώντας πάντως το βασικό του χρώμα, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και προσαρμοζόμενος καλύτερα στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης και υπό ιδανικές συνθήκες) ως και 50%.

Η νέα «ψηφιακή» παραλλαγή προβλέπεται να διατεθεί σε τρεις τύπους:

Δάσους, με τα σημερινά χρώματα παραλλαγής. Ερήμου, με καφέ αποχρώσεις για την κάλυψη αναγκών των ειρηνευτικών αποστολών στο εξωτερικό όπως το Αφγανιστάν αλλά και της ΕΛΔΥΚ. Αστικού/ βραχώδους περιβάλλοντος, σε τρεις διαφορετικούς τόνους του γκρι.

Στις νέες στολές έχουν χρησιμοποιηθεί μη τοξικά και μη καρκινογόνα χρώματα, ενώ τα υλικά ύφανσης βοηθούν να αερίζεται καλύτερα το σώμα του στρατιώτη και είναι πιο ανθεκτικά στο νερό. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών θα εξετασθεί και ο ρυθμός εισαγωγής τους στις μάχιμες μονάδες καθώς ήδη υπάρχουν μεγάλα αποθέματα των παλαιών στολών παραλλαγής.

Πηγή: Το Βήμα

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΛΕΚΟ ΜΑΧΗΣ- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΩΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ http://www.uscav.com.
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ