ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ «Σ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

ΣΚΥΡΟΣ - Το ελληνικό «Περλ Χάρμπορ»;

Σκύρος. Δεσπόζει στο κέντρο του Αρχιπελάγους, σε απόσταση 130 χλμ. από το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας και 160 χλμ. από την Τένεδο. Αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του ελληνικού συστήματος άμυνας απέναντι στην Ανατολή και έχει συγκεντρώσει στις αεροπορικές και ναυτικές εγκαταστάσεις της την «αφρόκρεμα» των πλέον προηγμένων συστημάτων μάχης Ναυτικού και Αεροπορίας. ...
Διαβάστε περισσότερα...
  Βρείτε στα Περίπτερα...




   
 
S-300 PMU-1:
Επιχειρησιακοί το 2010!



H υπόθεση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 PMU-1 άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη ύλη για την συγγραφή ενός συγκλονιστικού κατασκοπευτικού-πολιτικοδιπλωματικού θρίλερ που ξεκίνησε στα ερείπια της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης και φαίνεται ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τελειώσει το 2010 με την ουσιαστική επιχειρησιακή ένταξη των S-300 PMU-1 στο ελληνικό δίκτυο αεράμυνας και πιθανότατα την έναρξη προγράμματος εκσυγχρονισμού σε επίπεδο PMU2.
ΤΟΜΑ BTR-90:
Χαμηλό κόστος- Υψηλή απόδοση


To BTR-90 αποτελεί τον σύγχρονο διάδοχο του BTR-80 στον ρωσικό στρατό και συγκεντρώνει τις κλασικές αρετές των ανατολικών συστημάτων: υψηλή αντοχή, χαμηλό κόστος και -με την προσθήκη τετραπλού εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων- μεγάλη ισχύ πυρός.  


Αντιαρματικά μεγάλου βεληνεκούς: Υποψήφια για τον ΕΣ
(ΜΕΡΟΣ Β’)
Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για το πρόγραμμα αντιαρματικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς που περιλαμβάνεται στο ΕΜΠΑΕ εξετάζουμε τα υπόλοιπα τέσσερα συστήματα της κατηγορίας.
ΝΑΠΕΕ:
Νέες υποψηφιότητες και εξελίξεις στο πρόγραμμα της ΠΑ
Η υπόθεση της αεροπορικής εκπαίδευσης είναι τόσο παλιά όσο και η ύπαρξη της Αεροπορίας της ίδιας ως μάχιμου όπλου. Αυτή αποσκοπεί στο να καταστούν οι υποψήφιοι χειριστές επιχειρησιακοί αλλά και ετοιμοπόλεμοι, αφού πρώτα επιλεγούν ως ικανοί για να πετάξουν και να χειριστούν ένα αεροσκάφος.
Εξοπλισμένα ελικόπτερα:
Η επιστροφή ενός ξεχασμένου όπλου


Η ελληνική προσέγγιση στο θέμα του εξοπλισμένου ελικοπτέρου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, οπότε αγοράστηκαν τα πρώτα AH-64A και εξασφαλίστηκαν και κάποιοι κάλαθοι ρουκετών για τα UH-1 της Αεροπορίας Στρατού δεν υπήρχαν ελληνικά εξοπλισμένα ελικόπτερα ... κατά παράβαση οποιασδήποτε στρατιωτικής λογικής.
Future Combat Systems:
Η αμερικανική προσέγγιση των μελλοντικών ένοπλων συγκρούσεων
Το Future Combat System (FCS) που αναπτύσσει μια ομάδα αμερικανικών εταιρειών για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αποτελεί μια πλατφόρμα μαχητικών συστημάτων, τα οποία θα βρίσκονται σε άμεση διασύνδεση και οργανωτική διάρθρωση μεταξύ τους, διαμορφώνοντας μεν ένα κοινό σύνολο, αλλά με πολλαπλές προεκτάσεις.
Η Θράκη απαιτεί έργο και όχι μόνο... γλέντια

Τη στιγμή που μόλις πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος της Θράκης ο οποίος να έχει το θάρρος να πει δημόσια ότι είναι Έλληνας Πομάκος και όχι Τούρκος, μόνο ως ανέλπιστα θετική εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η ίδρυση δύο συλλόγων Πομάκων και η, για πρώτη φορά, κυκλοφορία πομάκικων εφημερίδων. Σήμερα πλέον υπάρχουν ήδη ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και ο πανελλήνιος σύλλογος Πομάκων, ο οποίος εδρεύει στην Κομοτηνή, επίσης υπάρχει η μηνιαία συνδρομητική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ.
Νέα Δημοκρατία και μεταναστευτικό:
Mια αποτίμηση των 5,5 ετών διακυβέρνησης

Ένα από τα θέματα στα οποία απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν και ο χειρισμός του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας. Λόγω ακριβώς αυτής της κακής διαχείρισης του θέματος, σημειώθηκαν επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ – και συγκεκριμένα κατά τα τελευταία 2 έτη – τα εξής πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα...
METAΞΥ ΙΡΑΝ & ΙΣΡΑΗΛ Το στρατηγικό δίλημμα του Σύρου προέδρου και οι σχέσεις με το Ισραήλ
Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η Συρία επιθυμεί να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό σε πολλά δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασάντ δεν κρύβει την πρόθεσή του να συνάψει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ