ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,

Αναζήτηση

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ





ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

Ελεύθερος σκοπευτής είναι ο επίλεκτος καταδρομέας ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στην ατομική τακτική και επιπλέον στον τρόπο χρησιμοποιήσεως των ειδικών υλικών και της ειδικής τεχνικής των Ελεύθερων Σκοπευτών[Ε/Σ].

Οι Ελεύθεροι Σκοπευτές ορίζονται μέσα από τους επίλεκτους σκοπευτές της μονάδας οι οποίοι έχουν δείξει εξαιρετική επίδοση στην ατομική τακτική.Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης του Ε/Σ αφιερώνεται στις βολές και στην εκμάθηση της ειδικής τεχνικής.

"Μια βολή Καίριο πλήγμα"Το ιδανικό της δράσης του Ε/Σ είναι με μια βολή να πετύχει το μέγιστο δυνατό πλήγμα στον εχθρό, -σκεφτείτε ένα καταδρομέα να σκοτώνει ένα στρατηγό για παράδειγμα- με μια σφαίρα δεν γίνεται αντιληπτός λόγω του στοιχείου της εκπλήξεως άρα καταφέρνει να διαφεύγει πιο εύκολα από τον εχθρό.

Τώρα βέβαια το να πλησιάσεις μέσα σε εχθρικό έδαφος,ανώτατο αρχηγό ή οποιασδήποτε βαθμίδας εντέλει χωρίς να γίνεις αντιληπτός, να σημαδέψεις από τεράστια απόσταση για να μην ακουστείς και να έχεις χρόνο να πρωπορευτείς στη διαφυγή σου, πάντα καλυπτόμενος για να μη φαίνεσαι όσο περιμένεις και όταν θα σε ψάξουν μετά τη βολή[ που πρέπει να είναι από ιδιαίτερο σημείο που να πληροί το μέγιστο των κριτηρίων, που τίθενται για την ασφάλεια αναμονής θέας του εχθρού κάλυψης απόκρυψης και διαφυγής όπως και πιθανής προστασίας από άλλα όπως τον καιρό -βροχή χιόνι, αέρα, έντομα, φίδια, οχήματα κπλ ] είναι κομματάκι δύσκολο αλλά εδώ στηρίζεται και η αξιοσύνη των ελεύθερων σκοπευτών.







ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

Μιλάμε για ανθρώπους πολύπλευρους: έξυπνους, πονηρούς, ανθεκτικούς ψυχικά και σωματικά, σωστά εκπαιδευμένους και το κυριότερο λεπτολόγους και τελειομανείς.
Όλες αυτές είναι ιδιότητες σπάνιες από μόνες τους πόσο μάλλον που πολλές φορές είναι αλληλοαναιρούμενες, για παράδειγμα: οι έξυπνοι άνθρωποι συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα πονηροί, ενώ οι ελλιπώς ευφυείς είναι παμπόνηροι λόγω αυτής τους την έλλειψης, τώρα αν είναι κανείς και έξυπνος και πονηρός δεν είναι συνήθως ιδιαίτερα ανθεκτικός ψυχικά αφού είναι πολλές φορές τεμπέλης ,απείθαρχος και αμελής στηριζόμενος στην ιδιαίτερα προικισμένη του φύση, επιπλέον σπάνια είναι ανθεκτικός σωματικά κάποιος που έχει όλα τα παραπάνω προτερήματα απλά θέμα πιθανοτήτων ο Ε\Σ είναι επίλεκτος σαν ένα ισορροπημένο κράμα όλων αυτών των ιδιοτήτων.



Η επιλογή των Ε/Σ γίνεται μέσα από το λεγόμενο ξεσκαρτάρισμα χαρακτήρων, πρώτα επιδιώκουν οι ειδικοί την επιλογή ανθρώπων που μπορούν να φτιάξουν φυσική κατάσταση και βέβαια διαθέτουν εξυπνάδα και πονηριά και με την εκπαίδευση να αποκτήσουν την πειθαρχία την τελειομανία και πάνω απ όλα την ανθεκτικότητα ψυχική και σωματική.
Η θέληση είναι η πρώτη από όλες τις αρετές, αν αυτή δεν υπάρχει τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Αφού όλη η δυναμική του ανθρώπου στηρίζεται στη θέληση του.

Στην προσωπική μου εμπειρία στις ειδικές δυνάμεις έχω δει ανθρώπους που όπως λέμε δεν τους πιάνει το μάτι σου να είναι ξεφτέρια και άλλους που το μάτι τους κόβει για θεριά να είναι κοτούλες.
Μέσα από τις δοκιμασίες που επί αιώνες οι διάφοροι εθνικοί στρατοί έχουν υιοθετήσει είναι εύκολο να διακρίνει κανείς- όταν είναι λίγο έμπειρος- τη θέληση την αποφασιστικότητα και μετά την αντοχή ψυχική πρώτα και μετά σωματική.





Συμπυκνώνοντας τα παραπάνω έχουμε

ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ Ε/Σ

1.Επίλεκτοι σκοπευτές -οι άριστοι των άριστων-

2.εκπαιδευμένοι στα παρακάτω
α.την εκτίμηση των αποστάσεων
β.τη λεπτομερή σπουδή και επισήμανση του εδάφους
γ.τον εντοπισμό και την αναγνώριση ήχων
δ.την προστασία απόκρυψη και παραλλαγή
ε.την ανάγνωση χαρτων σχεδιαγραμμάτων ,αεροφωτογραφιών και πυξίδας
στ.το να κινούνται απο θέση σε θέση χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
η.να περιμένουν καρτερικά μακρές περιόδους αναμονής.

3.Είναι έξυπνοι, πονηροί, αποφασιστικοί, ευφυιείς, εύστροφοι, μεγάλης εμπιστοσύνης στα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα και φυσικά εξαιρετικά θαρραλέοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή η ευθύνη των σχολίων βαρύνει το σχολιαστή!

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 2009-2023

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ